Scandalul silicoanelor: Fondatorul companiei franceze de proteze mamare PIP, reţinut în sudul Franţei - VIDEO

Fondatorul companiei franceze de proteze mamare PIP, care se află în centrul unui scandal sanitar mondial, Jean-Claude Mas, a fost reţinut joi în sudul Franţei şi plasat în arest preventiv, a anunţat o sursă apropiată anchetei.

325 afișări
Imaginea articolului Scandalul silicoanelor: Fondatorul companiei franceze de proteze mamare PIP, reţinut în sudul Franţei - VIDEO

Scandalul silicoanelor: Fondatorul companiei franceze de proteze mamare PIP, reţinut în sudul Franţei (Imagine: Shutterstock)

Între 400.000 şi 500.000 de femei din lume ar purta proteze produse de această firmă.

Fabricate în Franţa, 84 la sută dintre acestea sunt exportate în special în America Latină, Spania şi Marea Britanie.

Acestea sunt fabricate din silicon industrial, ceea ce creşte riscurile de rupere, potrivit Guvernului.

"Jean-Claude Mas a fost reţinut la domiciliul său din Six-Fours (Var) şi plasat în arest preventiv", în cadrul unei anchete deschise în decembrie de Parchetul din Marsilia, a declarat această sursă.

Jean-Claude Mas, a cărui companie este în faliment din 2010, a recunoscut că a folosit silicon neomologat dar susţine că acesta nu prezintă niciun pericol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici