Scenariu demn de filme: Germania a arestat un spion numit Klaus care lucra atât pentru serviciile germane cât şi pentru cele chineze

Autorităţile germane au arestat un fost spion al serviciul secret al Germaniei, suspectându-l că ar fi efectuat „activităţi de agent de informaţii” pentru China, a declarat marţi procuratura federală.

15677 afișări
Imaginea articolului Scenariu demn de filme: Germania a arestat un spion numit Klaus care lucra atât pentru serviciile germane cât şi pentru cele chineze

Scenariu demn de filme: Germania a arestat un spion numit Klaus care lucra atât pentru serviciile germane cât şi pentru cele chineze

Potrivit unui comunicat de presă al biroului procurorului, bărbatul - numit doar Klaus L. - ar fi furnizat serviciilor secrete chineze informaţii timp de aproape un deceniu, începând din 2010, relatează Politico.

În acelaşi timp, însă, el a fost informator pentru Serviciul Federal de Informaţii German (BND). Radiodifuzorul public german ARD a spus că bărbatul, acum în vârstă de 75 de ani, a furnizat BND informaţii timp de 50 de ani, ducând o „viaţă dublă”.

Public, el a fost politolog, lucrând pentru Fundaţia Hanns Seidel - o fundaţie de cercetare politică strâns asociată cu Uniunea Socială Creştină (CSU), partidul soră bavarez al conservatorilor Angelei Merkel - din anii 1980 până la pensionare. De asemenea, el conduce un grup de reflecţie din 2001.

Ca parte a muncii sale, el a călătorit frecvent în străinătate în „fosta Uniune Sovietică şi mai târziu Rusia, Balcani, Africa de Sud şi Asia de Sud”, a relatat ARD.

În 2010, potrivit procuraturii, el a călătorit la Shanghai pentru o prelegere şi a fost abordat „de către membrii unui serviciu chinez de informaţii pentru cooperare”.

„Ulterior, până în noiembrie 2019, inculpatul a furnizat în mod regulat informaţii serviciului chinez de informaţii înaintea sau după vizitele de stat sau conferinţele multinaţionale”, se arată în comunicatul emis de parchet.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici