SCHIMB DE FOCURI la frontiera dintre Vietnam şi China: Şapte oameni au murit

Şapte persoane au murit, vineri, într-un schimb de focuri între poliţia de frontieră din Vietnam şi imigranţi chinezi, la un punct de trecere dintre cele două ţări, anunţă autorităţile vietnameze.

245 afișări
Imaginea articolului SCHIMB DE FOCURI la frontiera dintre Vietnam şi China: Şapte oameni au murit

SCHIMB DE FOCURI la frontiera dintre Vietnam şi China: Şapte oameni au murit (Imagine: AFP/ MEdiafax Foto)

Şaisprezece chinezi - zece bărbaţi, patru femei şi doi copii - au fost reţinuţi vineri dimineaţă pentru că au încercat să intre ilegal în Vietnam, anunţă autorităţile din provincia Quang Ninh (nord-est).

În timp ce autorităţile se pregăteau să îi trimită în China, "bărbaţi chinezi au luat arme ale poliţiştilor şi au deschis focul spre ei", precizează poliţia regională.

Autorităţile vietnameze şi chineze au încercat să dezamorseze situaţia, dar imigranţii au refuzat să se predea, astfel că a izbucnit un schimb de focuri.

În total, au murit doi poliţişti de frontieră şi cinci imigranţi chinezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici