Schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj între China şi Taiwan

China şi Taiwan au făcut schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj în urma întâlnirii istorice dintre liderii celor două state de la începutul lunii noiembrie, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

240 afișări
Imaginea articolului Schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj între China şi Taiwan

Schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj între China şi Taiwan

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei taiwaneze publicat luni, China a eliberat doi oficiali militari taiwanezi, deţinuţi pentru mai bine de nouă ani, Zhu Gongxun şi Xu Changguo.

La rândul său, Taiwan l-a eliberat anticipat pe Li Zhihao, acuzat de spionaj pentru China.

Scopul schimbului de prizonieri este de a arăta bunăvoinţa celor două state de a-şi relua legăturile după întâlnirea dintre Xi Jinping, preşedintele chinez, şi Ma Ying-jeou, omologul său taiwanez, în data de 7 noiembrie, după 66 de ani de conflict, se arată în comunicatul preşedinţiei taiwaneze. Conflictul dintre cele două state a izbucnit în perioada Războiului Rece, în 1949.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici