Schimbare importantă de rang diplomatic pentru UE în Statele Unite. Nu va mai fi considerată organizaţie internaţională

Statele Unite au restabilit rangul diplomatic al Uniunii Europene la Washington, a anunţat ambasadorul american la Bruxelles, după o retrogradare neaşteptată ce a durat câteva luni, în contextul tensiunilor transatlantice, informează agenţia de ştiri Dpa.

1815 afișări
Imaginea articolului Schimbare importantă de rang diplomatic pentru UE în Statele Unite. Nu va mai fi considerată organizaţie internaţională

Schimbare importantă de rang diplomatic pentru UE în Statele Unite. Nu va mai fi considerată organizaţie internaţională

„UE este o organizaţie cu o importanţă unică, şi una dintre cele mai valoroase partenere ale Americii în ceea ce priveşte asigurarea prosperităţii şi securităţii globale", declară ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, într-un comunicat dat publicităţii luni.

Reprezentanţa UE la Washington va fi, cu efect imediat, plasată la un nivel echivalent cu cel al ambasadelor naţionale, se mai afirmă în comunicat.

În ultimele luni, delegaţia UE a avut rangul de organizaţie internaţională, însemnând un statut mai redus în ceea ce priveşte evenimentele diplomatice.

Retrogradarea rangului diplomatic al UE a avut loc în contextul disensiunilor între Washington şi Bruxelles în legătură cu o serie de subiecte, de la comerţ şi taxe vamale, la retragerea SUA din acordul atomic cu Iranul.

Diplomatul grec Stavros Lambrinidis, fost reprezentant special al UE pentru Drepturile Omului, a fost numit să ocupe funcţia de ambasador al UE la Washington, urmând să-l înlocuiască pe irlandezul David O'Sullivan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici