Scholz cere, la ONU, menţinerea susţinerii pentru Ucraina şi soluţii pentru crizele internaţionale

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a pledat, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, pentru menţinerea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, şi a cerut soluţii pentru depăşirea problemelor alimentare, a crizei energetice şi climatice.

747 afișări
Imaginea articolului Scholz cere, la ONU, menţinerea susţinerii pentru Ucraina şi soluţii pentru crizele internaţionale

Olaf Scholz a cerut, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite, intensificarea cooperării internaţionale şi a îndemnat Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina, argumentând că Administraţia de la Kiev are dreptul de apărare a integrităţii teritoriale.

"De aceea, susţinem Ucraina şi, de aceea, nu putem accepta farse de referendumuri", a declarat Olaf Scholz, referindu-se la planurile Moscovei de a organiza plebiscite pentru anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson.

Olaf Scholz a cerut soluţii pentru problemele alimentare, pentru criza energetică şi cea climatică. "Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să contribuim la posibilitatea de soluţionare a problemelor majore cu care se confruntă lumea", a continuat Olaf Scholz, conform declaraţiei publicate pe site-ul Guvernului Germaniei şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vrem să atingem neutralitatea climatică până în anul 2045 şi vrem să contribuim pentru a ajuta toate ţările să meargă pe acest drum, în Asia, Africa şi în America de Sud", a subliniat Scholz.

Cancelarul german a îndemnat naţiunile dezvoltate să ajute ţările care se confruntă cu probleme alimentare. "Ţările bogate au responsabilitatea de a contribui cu mijloace financiare" pentru a ajuta statele care se confruntă cu probleme alimentare, a insistat Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici