Scholz vrea reformarea UE, consolidarea suveranităţii şi apărării, pentru respingerea "autocraţiei”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a pledat, luni, în discursul rostit în Cehia, pentru reformarea Uniunii Europene, pentru continuarea procesului de extindere şi pentru consolidarea suveranităţii şi apărării, în scopul respingerii "imperialismului şi autocraţiei".

1912 afișări
Imaginea articolului Scholz vrea reformarea UE, consolidarea suveranităţii şi apărării, pentru respingerea "autocraţiei”
"Nu acceptăm atacul Rusiei asupra păcii din Europa. (...) Europa noastră este unită în pace şi libertate, este deschisă tuturor naţiunilor care ne împărtăşesc valorile. În primul rând, este vorba despre respingerea imperialismului şi autocraţiei", a afirmat Olaf Scholz în discursul rostit luni la Universitatea Karlova din Praga, potrivit textului postat pe site-ul Guvernului german şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.
 
Vizita lui Olaf Scholz la Praga are loc în contextul în care Cehia deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.
 
"Menţin angajamentul în favoarea extinderii Uniunii Europene - prin integrarea statelor din Balcanii de Vest, a Ucrainei, Republicii Moldova şi, în perspectivă, a Georgiei", a adăugat Olaf Scholz. Este necesară continuarea extinderii Uniunii Europene pentru menţinerea stabilităţii interne şi pentru protejarea valorilor comune, a argumentat cancelarul Germaniei.
 
Olaf Scholz a pledat pentru consolidarea suveranităţii Uniunii Europene. "Europa este viitorul nostru, iar acest viitor este în mâinile noastre", a insistat cancelarul Germaniei, pledând pentru intensificarea rolului "geopolitic" al UE.
 
Scholz a remarcat că invazia militară rusă în Ucraina reflectă necesitatea reducerii dependenţei Uniunii Europene de resursele externe. Deşi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică va rămâne "garantul securităţii europene", Scholz a cerut consolidarea sistemelor de apărare şi "intensificarea interacţiunilor" între statele europene în materie de apărare.
 
În acest sens, liderul de la Berlin propune crearea unui sistem comun de apărare antiaeriană. "Ar fi un câştig în materie de securitate pentru întreaga Europă", a argumentat Olaf Scholz. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici