Schwarzenegger a declarat stare de "urgenţă fiscală" în California

Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a convocat luni o sesiune extraordinară a Congresului din California (vest) pentru a contracara un important deficit bugetar, aprofundat de criza economică, declarând totodată stare de "urgenţă fiscală" în statul său.

12 afișări
Imaginea articolului Schwarzenegger a declarat stare de "urgenţă fiscală" în California

Schwarzenegger a declarat stare de "urgenţă fiscală" în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fără o acţiune imediată, statul nostru se îndreaptă direct către un dezastru fiscal", a afirmat guvernatorul republican al statului California, al cărui teritoriu este aproximativ egal cu cel al Italiei şi populat de 38 de milioane de locuitori şi care, luat separat, ar constitui a şasea putere economică mondială.

"Trebuie să acţionăm acum pentru a răspunde la scăderea încasărilor cu 11,2 miliarde de dolari, pentru a realiza un plan de relansare cu scopul păstrării şi creării de locuri de muncă, pentru a asigura că locuitorii californieni îşi păstrează casele şi pentru a reglementa problema asigurării de şomaj din partea statului", a declarat Schwarzenegger, cu ocazia unei conferinţe de presă la Los Angeles.

Acest apel intervine când Statele Unite au fost declarate, luni, ca fiind în recesiune economică, şi la două luni după promulgarea forţată a legii bugetare în California, la sfârşitul a 85 de zile de criză între Schwarzenegger şi Congresul californian.

La acea dată, acordul părea să rezolve temporar problema deficitului bugetar al Statului, evaluat la 15 miliarde de dolari.

Dar de atunci, "deteriorarea spectaculoasă a previziunilor scăderii încasărilor (...) plasează (finanţele statului) într-o situaţie extraordinară, care, conjugată cu volatilitatea sistemului nostru fiscal, creează o problemă a acestei scăderi a veniturilor", a explicat biroul guvernatorului.

Dacă nu se ia nici o măsură, a avertizat Schwarzenegger, "deficitul bugetar va atinge 28 de miliarde" în următoarele 18 luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici