Şcoli închise în India din cauza unui val de căldură

Şcolile din două state indiene au fost închise din cauza unui val de căldură. Temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius în mai multe regiuni ale Indiei, obigând autorităţile să ia unele măsuri.

413 afișări
Imaginea articolului Şcoli închise în India din cauza unui val de căldură

Şcoli închise în India din cauza unui val de căldură

Valul de căldură a lovit India săptămîna trecută. Temperaturi de 40 de grade Celsius au fost înregistrate mai multe zile la rând în unele regiuni, potrivit Reuters.

Căldura excesivă este provocată de un val de aer cald care a venit dinspre nord-vest. Autorităţile au sfătuit populaţia să fie atentă la sănătate, să poarte haine uşoare şi să evite ieşirile pe stradă.

Autorităţile din două state, Tripura şi Bengalul de Vest, au ordonat închiderea şcolilor în această săptămână, deoarece temperaturile au crescut cu peste 5 grade Celsius peste nivelul normal..

În Kolkata, capitala Bengalului de Vest, au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, iar meteorologii au anunţat că perioada caniculară s-ar putea prelungi.

India ar putea avea mai multe valuri de căldură între martie şi mai, a anunţat în februarie biroul naţional de meteorologie.

Temperatura medie maximă în luna februarie în India a fost de 29,54 de grade Celsius, cea mai ridicată din 1901, de când se fac măsurători meteorologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici