Scrisoarea adresată de Hamas lui Obama este în continuare la Ierusalim

Scrisoarea care ar fi fost adresată de un oficial Hamas preşedintelui american Barack Obama este în continuare în posesia diplomaţilor americani din Ierusalim şi nu a fost încă trimisă în Statele Unite, potrivit Casei Albe.

10 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea adresată de Hamas lui Obama este în continuare la Ierusalim

Scrisoarea adresată de Hamas lui Barack Obama este în continuare la Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scrisoarea a fost acordată senatorului american John Kerry, în timp ce se afla în Fâşia Gaza, de către un oficial ONU care care nu îi spusese că este vorba despre o scrisoare din partea Hamas, potrivit biroului lui Kerry.

Scrisoarea, care ar fi fost din partea lui Ahmed Yusef, ministru adjunct al Afacerilor Externe al Hamas, a fost transmisă consulatului Statelor Unite din Ierusalim, unde se află în continuare, potrivit New York Times.

"Din câte ştiu, scrisoarea (...) se află la consulatul din Ierusalim", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs. "Este singura informaţie nouă pe care o am despre acest subiect", a adăugat acesta, refuzând să spună dacă Obama, care consideră Hamas organizaţie terorisă, va citi acest mesaj dacă va ajunge la el.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat a declarat vineri că oficialii de la consulat analizează conţinutul scrisorii.

Un purtător de cuvânt al UNRWA, Chris Gunnes, a dezvăluit existenţa scrisorii. În Fâşia Gaza, purtătorul de cuvânt al mişcării islamiste palestiniene a dezminţit că ar fi "transmis o asemenea scrisoare lui John Kerry".

Citeşte şi:

John Kerry a primit o scrisoare din partea Hamas pentru Barack Obama

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici