Scrutinul din Transnistria, validat. Peste 50% dintre alegători s-au prezentat la vot

Aproximativ 54,5 la sută dintre alegătorii înscrişi pe liste s-au prezentat duminică la urne în alegerile din Transnistria, scrutinul fiind validat, relatează postul rus de radio The Voice of Russia în pagina electronică.

516 afișări
Imaginea articolului Scrutinul din Transnistria, validat. Peste 50% dintre alegători s-au prezentat la vot

Scrutinul din Transnistria, validat. Peste 50% dintre alegători s-au prezentat la vot (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pragul de validare a acestui scrutin "prezidenţial" este de 50 la sută. Principalii candidaţi sunt actualul lider Igor Smirnov, aflat la putere de aproximativ 20 de ani, liderul comuniştilor transnistreni Oleg Horjan şi Anatoli Kaminski, preşedintele Sovietului Suprem (Parlament). Smirnov candidează pentru al cincilea mandat consecutiv.

Primele rezultate parţiale urmează să fie anunţate luni dimineaţa. În cazul în care niciun candidat nu obţine jumătate din voturile exprimate, peste două săptămâni urmează să aibă loc un al doilea tur de scrutin.

Însă unii experţi apreciază că niciunul dintre cei şase candidaţi nu va întruni pragul de 50 la sută, urmând ca al doilea tur să fie organizat la 25 decembrie.

Unele organizaţii şi partide politice din Rusia au trimis observatori să monitorizeze desfăşurarea scrutinului de duminică din această regiune separatistă, precizează Voice of Russia.

Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova în 1990.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici