Sculptura în lemn a Melaniei Trump din Slovenia, arsă de Ziua Independenţei Statelor Unite

  • O sculptură din lemn care o înfăţişează pe prima doamnă a Statelor Unite a fost arsă în Slovenia
  • Incendiul s-a produs pe 4 iulie, de Ziua Independenţei SUA
  • Artistul care a realizat sculptura a cerut ca aceasta să fie dată jos de pe soclu
5678 afișări
Imaginea articolului Sculptura în lemn a Melaniei Trump din Slovenia, arsă de Ziua Independenţei Statelor Unite

Sursa foto: profimedia

O statuie sculptată în lemn care o înfăţişează pe prima doamna a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, a fost incendiată în Slovenia. Sculptată într-un trunchi de copac la marginea localităţii natale a Melaniei, Sevinca, a devenit un magnet turistic după ce soţul ei a câştigat alegerile în 2016. Artistul care a realizat sculptura a cerut ca aceasta să fie dată jos de pe soclu.
 
Doamna Trump este un fost model care s-a născut şi a crescut în Slovenia, dar a sosit ca imigrant în SUA  în anii ’90. Statuia ei a primit reacţii mixte din partea rezidenţilor, unii dintre ei au asemănat-o cu un caracter din „Ştrumfii”. 
 
Statuia din Slovenia a fost vizată într-un moment în care Statele Unite au fost răvăşite de proteste masive, în urma cărora numeroase monumente publice au fost vandalizate. Preşedintele Trump a condamnat deseori în discursurile sale actele de vandalism îndreptate împotriva statuilor.
 
Poliţia a lansat o anchetă în acest caz. Casa Albă nu a făcut încă comentarii pe baza incidentului, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici