Scurgere de apă radioactivă după cutremurul din Japonia

O scurgere nesimnificativă de apă radioactivă s-a înregistrat la un centru de stocare de la o instalaţie nucleară, după violentul cutremur produs sâmbătă în nordul Japoniei, dar incidentul nu reprezintă o ameninţare pentru populaţiei, a anunţat compania care administrează centrala.

136 afișări
Imaginea articolului Scurgere de apă radioactivă după cutremurul din Japonia

Scurgere de apă radioactivă după cutremurul din Japonia (Imagine: Mediafax/AFP)

Compania de electricitate japoneză Tokyo Electric Power (Tepco) a declarat că 14,8 litri de apă s-au scurs dintr-un rezervor în care se afla material radioactiv, situat în apropierea reactorului doi al centralei nucleare Fukushima, din prefectura cu acelaşi nume, din nordul Japoniei.

"Dar nivelul de radiaţii din apă este departe de nivelul care ar putea provoca eventuale pagube asupra mediului", a asigurat purtătorul de cuvânt al întreprinderii, adăugând că reactorul continuă să funcţioneze.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora locală 08.43 (02.43 ora României) în nordul Japoniei, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 65.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici