Scurgere radioactivă în incinta unei centrale nucleare din Japonia

O scurgere radioactivă s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, în interiorul unei centrale nucleare din sud-vestul Japoniei, relatează agenţia Kyodo, citată de CNN.

243 afișări
Imaginea articolului Scurgere radioactivă în incinta unei centrale nucleare din Japonia

Scurgere radioactivă în incinta unei centrale nucleare din Japonia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, nu au existat scurgeri de substanţe radioactive în afara centralei atomo-electrice gestionate de compania Kyushu Electric.

Centrala nucleară, situată în prefectura Saga (sud-vestul Japoniei), fusese repusă în funcţiune în noiembrie, după o lună de revizie.

Compania de electricitate a precizat că aproximativ 1,8 tone de lichid de răcire conţinând substanţe radioactive s-au scurs dintr-o instalaţie a unui reactor nefuncţional al centralei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici