Scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Aproximativ 8,5 tone de apă radioactivă s-au scurs dintr-un reactor al centralei nucleare nipone Fukushima Daiichi, avariată de seismul din martie 2011, dar lichidul nu a părăsit incinta reactorului, anunţă agenţia Kyodo.

206 afișări
Imaginea articolului Scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul centralei, Tokyo Electric Power Company (TEPCO), a comunicat că scurgerea a avut loc la Reactorul 4. Problema a fost descoperită marţi seara şi a fost rezolvată rapid.

Accidentul de la Fukushima Daiichi, produs în urma cutremurului şi tsunamiului din martie 2011, este cel mai grav dezastru nuclear după cel de la Cernobîl (Ucraina), în 1986.

Imediat după seism, Reactorul 1 a explodat. Pe 14 martie, a explodat Reactorul 3, iar pe 15 martie a avut loc un incendiu la Reactorul 4.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici