Se încing spiritele înaintea alegerilor din Franţa. Conflict între candidaţii de extremă dreapta. Marine Le Pen îl acuză pe Eric Zemmour că are "câţiva nazişti" printre susţinătorii săi

În timp ce Marine Le Pen susţine că s-a săturat de imaginea trecutului său provocator, candidata de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale l-a atacat pe rivalul său Eric Zemmour, afirmând că acesta are "câţiva nazişti" printre susţinătorii săi.

470 afișări
Imaginea articolului Se încing spiritele înaintea alegerilor din Franţa. Conflict între candidaţii de extremă dreapta. Marine Le Pen îl acuză pe Eric Zemmour că are "câţiva nazişti" printre susţinătorii săi

Se încing spiritele înaintea alegerilor din Franţa. Conflict între candidaţii de extremă dreapta. Marine Le Pen îl acuză pe Eric Zemmour că are "câţiva nazişti" printre susţinătorii săi

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, Le Pen a respins candidatura lui Zemmour, susţinând că membrii acestuia sunt un amestec de facţiuni marginale din trecutul propriului său partid, "o mulţime de personaje dubioase".

Le Pen organizează primul său mare miting sâmbătă, la Reims, în timp ce Zemmour, un fost editorialist condamnat de două ori pentru discursuri instigatoare la ură, îşi va aduna susţinătorii în aceeaşi zi la Lille. Candidaţii rivali au intrat într-o competiţie acerbă pentru a ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale franceze din aprilie.

Le Pen a suferit o lovitură în sondaje după ce Zemmour a declarat că va candida la preşedinţie, dar ea conduce în continuare cu 17% faţă de 13% pentru Zemmour, potrivit sondajului de opinie al POLITICO. Candidatura la prezidenţiale a jurnalistului i-a permis lui Le Pen să se prezinte ca o campioană naţionalistă mai rezonabilă şi mai puţin agresivă.

În 2017, mai multe instituţii au relatat despre legăturile dintre precedenta campanie prezidenţială a lui Le Pen şi un antreprenor care îl admira pe Hitler.

Campania lui Le Pen din 2022 a primit lovituri majore, deoarece figuri cheie din partidul său s-au alăturat lui Zemmour. Marion Maréchal, nepoata lui Le Pen, a declarat săptămâna trecută că nu ştie pe cine va susţine în timpul campaniei, dar că "înclină" spre Zemmour.

Le Pen a mai spus că aceasta este ultima ei campanie prezidenţială, dar că va continua să se implice în politică dacă nu va câştiga de data aceasta.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici