VIDEO Se redeschide una dintre cele mai mari pieţe ale lumii. Peste 3.000 de magazine şi 30.000 de comercianţi vor reîncepe afacerile

Marele Bazar din Istanbul, Turcia, se pregăteşte de redeschidere pe1 iunie au anunţat publicaţiile turce. Întreaga piaţă, una dintre cele mai mari din lume, a fost închisă pe 23 martie în cadrul măsurilor luate pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

2899 afișări
Imaginea articolului VIDEO Se redeschide una dintre cele mai mari pieţe ale lumii. Peste 3.000 de magazine şi 30.000 de comercianţi vor reîncepe afacerile

VIDEO Se redeschide una dintre cele mai mari pieţe ale lumii. Peste 3.000 de magazine şi 30.000 de comercianţi vor reîncepe afacerile

Conform publicaţiei turceşti Hurriyet, Marele Bazar a fost dezinfectat timp de câteva săptămâni, în fiecare miercuri, de către echipele municipale. "După închiderea temporară de la 23 martie vom redeschide piaţa, cu voia lui Dumnezeu, respectând normele sanitare", a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Marelui Bazar, Fatih Kurtulmus.

Piaţa găzduieşte peste 3.000 de magazine şi 30.000 de comercianţi, iar într-o zi obişnuită această era vizitată de 150.000 de oameni. Marele Bazar situat în centrul istoric al Istanbulului este una dintre principalele atracţii turistice, iar anul trecut a fost viziatată de 42 de milioane de persoane.
 
De când a fost închis, 23 martie, s-a înregistrat cea mai lungă perioadă în care Bazarul a fost inactiv şi închis, de mai bine de şase secole, cu execpţie catastrofelor naturale şi a incendiilor, conform autorităţilor, spune presa turcă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici