Se trage din nou în Gaza şi Israel. Armata israeliană este din nou "pregătită să distrugă" Hamas, potrivit unui purtător de cuvânt

După ce armistiţiul de o săptămână dintre Israel şi Hamas a expirat, Forţele de Apărare Israeliene (FDI) sunt din nou "pregătite să distrugă" Hamas, potrivit unui purtător de cuvânt.

229 afișări
Imaginea articolului Se trage din nou în Gaza şi Israel. Armata israeliană este din nou "pregătită să distrugă" Hamas, potrivit unui purtător de cuvânt

Se trage din nou în Gaza şi Israel. Armata israeliană este din nou "pregătită să distrugă" Hamas, potrivit unui purtător de cuvânt

Obiectivul armatei israeliene este de a distruge gruparea militantă "pentru ca aceasta să nu mai poată comite niciodată aceaste crime în Israel", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al  Forţele de Apărare Israeliene, maiorul Doron Spielman, pentru CNN, în timp ce forţele israeliene au reluat misiunile de luptă împotriva Hamas în Gaza.

Spielman a declarat că ţintele armatei rămân "bastioanele Hamas, teroriştii Hamas şi locurile de unde au tras cu rachete".

Sirenele au pornit în Israel în ora dinaintea expirării armistiţiului vineri dimineaţă, avertizând asupra unei rachete care se apropia, care a fost interceptată. Sirenele au continuat de atunci în comunităţile israeliene din jurul Gaza.

"Israelienii s-au trezit din nou la sunetul sirenelor ce avertizau privind rachetele Hamas care cad din nou asupra noastră", a declarat Spielman pentru CNN, adăugând că "au existat mai multe rachete" care au fost interceptate vineri.

O eventuală reluare a armistiţiului depinde de politicieni, nu de armată, a spus Spielman.

"Eşalonul politic poate decide să ducă acest lucru în orice direcţie doreşte, aceasta este întotdeauna o opţiune pentru ei. Ei ne-au dat ordin, ca militari, că acest armistiţiu a fost încălcat", a spus el.

Întrebat despre faptul că IDF a vizat zone civile din Gaza, Spielman a spus: "Nu vrem să vedem civili din Gaza murind, dar Hamas operează direct din acele zone şi trebuie să ne întrebăm care este alternativa?".

"Dacă nu facem nimic, dacă depunem armele, nu vom face decât să permitem Hamas să comită un alt masacru precum cel din 7 octombrie. Cred că, din punct de vedere moral, acest lucru este complet de neconceput", a spus el.

Spielman a susţinut, de asemenea, că Hamas nu viza trupele, "ci ţinteau direct spre civili".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici