Secretarul american al Apărării afirmă că acţiunile Rusiei în Afganistan sunt îngrijorătoare

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Washingtonul este îngrijorat în legătură cu acţiunile Moscovei în Afganistan, după ce un oficial american a afirmat că Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani, lucru negat de Moscova, potrivit agenţiei Reuters.

1138 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării afirmă că acţiunile Rusiei în Afganistan sunt îngrijorătoare

Secretarul american al Apărării afirmă că acţiunile Rusiei în Afganistan sunt îngrijorătoare (Imagine AFP)

"Am observat activitatea rusă vizavi de talibani", a declarat Mattis cu ocazia unei conferinţe de presă la Londra.

"În acest moment nu pot spune dacă a însemnat şi transferul de arme şi alte lucruri de acest fel, însă este cert că activităţile lor ne dau motive de îngrijorare", a mai precizat Jim Mattis, adăugând că încă nu s-a decis dacă va recomanda sporirea numărului de militari americani desfăşuraţi în Afganistan.

Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani din Afganistan, acuză generalul Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului suprem al forţelor americane din Europa.

"Am observat influenţa Rusiei în ultima perioadă, o influenţă în creştere în asocierea şi poate chiar aprovizionarea talibanilor", a declarat Curtis Scaparrotti în cursul audierilor în Comisia Forţelor Armate din Senatului Statelor Unite.

Moscova consideră afirmaţia unui oficial militar american privind presupusul sprijin logistic rus pentru insurgenţii talibani din Afganistan ca fiind "o minciună" care să acopere eşecul SUA în această ţară, nota agenţia publică de ştiri RIA pe data de 24 martie, atribuind aceste declaraţii Ministerului rus de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici