Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, avertizează: Statele Unite vor reacţiona "extrem de puternic" la orice atac nuclear al Coreei de Nord

Un atac nuclear al Coreei de Nord asupra Coreei de Sud ori a altei ţări va genera o reacţie "extrem de puternică" din partea Statelor Unite, avertizează secretarul american al Apărării, Ashton Carter.

3624 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, avertizează: Statele Unite vor reacţiona "extrem de puternic" la orice atac nuclear al Coreei de Nord

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter

"Angajamentul SUA pentru apărarea Coreei de Sud este ferm. Acest lucru include oferirea de mijloace extinse de disuasiune, garantate prin întregul spectru de capabilităţi militare americane", a declarat Ash Carter, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Ca să fie clar: orice atac nuclear împotriva Statelor Unite ori a aliaţilor nu doar că va fi învins, ci va atrage o reacţie extrem de puternică", a insistat Carter.

Şeful Pentagonului a făcut aceste declaraţii la începutul discuţiilor între oficiali de rang înalt americani şi sud-coreeni pe tema ameninţării nucleare reprezentate de regimul stalinist condus de Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi 23 de teste balistice anul acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici