Secretarul american al Apărării crede că liderul organizaţiei Stat Islamic este încă în viaţă

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, vineri, că are informaţii potrivit cărora liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

704 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării crede că liderul organizaţiei Stat Islamic este încă în viaţă

Secretarul american al Apărării crede că liderul organizaţiei Stat Islamic este încă în viaţă

La începutul lunii iulie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunţa că există "informaţii confirmate" conform cărora al-Baghdadi a fost ucis, dar oficialii americani şi cei irakieni nu au făcut niciun anunţ.

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informaţiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii reţelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.

"Cred că este în viaţă, o să zic altceva atunci când ştim că l-am omorât. Îl căutăm în continuare ... presupunem că este încă în viaţă. Din motive evidente, încercăm să-l urmărim îndeaproape, pentru că ne-a declarat război, aşa că va primi răsplata pentru asta", a spus Mattis, în timpul unei conferinţe de presă la Pentagon.

Oficiali de la Pentagon au precizat că Abu Bakr al-Baghdadi apelează la măsuri extreme de precauţie pentru a nu fi detectat şi nu există informaţii că acesta ar conduce forţele Stat Islamic în misiunile de zi cu zi.

Jim Mattis consideră că al-Baghdadi "are un rol important în cadrul organizaţiei teroriste pe care o conduce, fie că este operaţional, strategic, spiritual, de propagandă", fără a oferi detalii suplimentare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici