Recep Tayyip Erdogan: Germania nu ne sperie cu ameninţările sale

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, vineri, că Germania nu poate speria Ankara cu ameninţări, în contextul în care Turcia a atras criticile Berlinului după o serie de arestări efectuate recent, informează France 24.

1493 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Germania nu ne sperie cu ameninţările sale

Recep Tayyip Erdogan: Germania nu ne sperie cu ameninţările sale

”Germania nu ne poate speria cu ameninţări, ar trebui să ştie asta. Germania nu are puterea să defăimeze Turcia sau să ne sperie”, a declarat Erdogan.

Relaţiile bilaterale dintre Turcia şi Germania, aliaţi NATO, erau foarte fragile şi s-au diminuat constat pe măsură ce autorităţile de la Ankara au luat măsuri represive împotriva opozanţilor din Turcia.

Răspunzând criticilor venite din Germania în privinţa unor eventuale încălcări ale drepturilor omului, Erdogan a afirmat că tribunalele din Turcia sunt ”mai independente” decât cele din Germania. El a adăugat că Germania este responsabilă pentru amplificarea fenomenului terorist din Europa deoarece un număr mare de terorişti s-ar afla în Germania. Turcia a acuzat în mod repetat Germania că ar găzdui militanţi kurzi şi oameni suspectaţi de Guvernul de la Ankara că ar fi complotat la tentativa de lovitură de stat din 2015 din Turcia.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, i-a avertizat pe cetăţenii germani că Turcia nu mai reprezintă o zonă stabilă şi că securitatea lor nu poate fi garantată dacă merg pe teritoriul Turciei.

Preşedintele Turciei a avertizat Germania să "îşi revină în simţiri", pe fondul escaladării disputei între statele aliate NATO. Liderul de la Ankara a mai spus că avertizarea de călătorie pentru Turcia emisă de ministerul german de Externe este "maliţioasă şi lipsită de fundament”.

Erdogan a mai precizat că "se opune cu fermitate" declaraţiilor ministrului german al Economiei, care a sugerat că mai multe companii germane ce operează în Turcia ar putea fi trecute pe o "listă neagră" şi considerate "susţinătoare ale terorismului".

Tot vineri, ministrul german al Economiei a anunţat examinarea tuturor cererilor pentru exportul de echipamente de apărare către Turcia.

În această lună, Turcia a dispus arestarea mai multor activişti pentru drepturile omului, inclusiv a preşedintelui Amnesty International din Turcia, Idil Eser, şi a cetăţeanului german Peter Steudtner, pe fondul unor acuzaţii de terorism.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici