Anthony Scaramucci, noul director de comunicare al Casei Albe. Sarah Sanders, purtător de cuvânt/ Donald Trump: Venirea lui Saramucci reprezintă un plus important pentru această Administraţie

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat, vineri, numirea lui Anthony Scaramucci în funcţia de director de comunicare al Casei Albe şi demisia lui Sean Spicer din funcţia de secretar de presă, relatează CNN.

859 afișări
Imaginea articolului Anthony Scaramucci, noul director de comunicare al Casei Albe. Sarah Sanders, purtător de cuvânt/ Donald Trump: Venirea lui Saramucci reprezintă un plus important pentru această Administraţie

Anthony Scaramucci, noul director de comunicare al Casei Albe. Sarah Sanders, purtător de cuvânt

Numirea bancherului Anthony Scaramucci, unul dintre cei mai importanţi suporteri ai candidaturii lui Donald Trump la prezidenţiale, a fost susţinută de fiica preşedintelui, Ivanka Trump, de ginerele şi consilierul Jared Kushner şi de secretarul american pentru Comert, Wilbur Ross, potrivit unor oficiali de la Casa Albă citaţi de site-ul cotidianului The New York Times.

Noul director pentru comunicare al Administraţiei prezidenţiale americane are 53 de ani şi a lucrat la banca Export-Import, ajuntând la strângerea de fonduri pentru campania prezidenţială a Partidului Republican. Scaramucci ar trebui să îşi preia poziţia în luna august. Această numire l-a determinat pe Sean Spicer să-şi dea demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Casei Albe.

Scaramucci a susţinut vineri o conferinţă de presă în care a precizat că Sarah Huckabee Sanders, în prezent adjunct al secretarului de presă, va ocupa funcţia de purtător de cuvânt al Casei Albe după plecarea lui Sean Spicer.

Poziţia de director de comunicare la Casa Albă este vacantă din luna mai, după ce Michael Dubke a demisionat. Ulterior, Spicer a asigurat interimatul în această funcţie.

Spicer şi-a anunţat demisia şi i-a transmis preşedintelui american că nu este de acord cu numirea lui Anthony Scaramucci ca director de comunicare. Într-o postare pe Twitter, Spicer a precizat că a fost o onoare să lucreze pentru preşedintele Statelor Unite şi că îşi va continua munca şi în luna august.

 

 

"Sunt recunoscător pentru munca lui Sean pentru administraţia mea şi pentru poporul american. Îi doresc succes în continuare, acum când merge mai departe în căutarea unor noi oportunităţi. Uitaţi-vă doar ce ratinguri grozave are la televiziuni” a declarat Donald Trump. ”Venirea lui Saramucci reprezintă un plus important pentru această Administraţie", a adăugat preşedintele american.

 

 

Schimbările la vârful echipei de comunicare a preşedintelui Trump au avut loc în aceeaşi zi în care doi oameni din echipa sa privată de jurişti şi-au anunţat demisiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici