Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, a fost operat de cancer de prostată

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a suferit o infecţie a tractului urinar în urma unei intervenţii chirurgicale pentru tratarea unui cancer de prostată, au declarat medicii.

403 afișări
Imaginea articolului Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, a fost operat de cancer de prostată

Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, a fost operat de cancer de prostată

Un control efectuat în decembrie 2023 „a identificat un cancer de prostată care a necesitat tratament”, au precizat într-o notă medicii de la Walter Reed National Military Medical Center, cel mai important spital militar din ţară, scrie BBC.

Austin a fost internat la Walter Reed pe 22 decembrie 2023 pentru o procedură chirurgicală „minim invazivă” pentru a îndepărta cancerul.

El s-a întors la spital la 1 ianuarie 2024 cu o infecţie a tractului urinar.

Potrivit medicilor, cancerul a fost depistat la timp şi „prognosticul său este excelent”.

„Secretarul Austin continuă să se recupereze bine şi rămâne într-o stare de spirit bună, el este în contact cu personalul său superior şi are acces deplin la capacităţile de comunicare securizată necesare şi continuă să monitorizeze DoD operaţiunile sale zilnice în întreaga lume", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Austin a provocat controverse după ce se pare că nu a alertat Casa Albă şi înalţii oficiali ai Pentagonului cu privire la această şedere în spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici