Secretarul american al Apărării, Mark Esper, l-a demis pe şeful Marinei SUA

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, l-a demis duminică pe şeful Marinei, Richard Spencer în legătură cu tratarea cazului unui militar de eliă, care a fost condamnat pentru o conduită incorectă pe câmpul de luptă în Irak, iar ulterior a fost graţiat de preşedintele Donald Trump.

1747 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, Mark Esper, l-a demis pe şeful Marinei SUA

Secretarul american Apărării, Mark Esper, l-a demis pe şeful Marinei SUA

Mark Esper "a cerut demisia secretarului Marinei, Richard Spencer, după ce şi-a pierdut încrederea în el în urma lipsei de sinceritate în conversaţiile cu Casa Albă despre modul în care este tratat cazul Navy Seal Eddie Gallagher", a informat Pentagonul într-un comunicat.

"Navy Seal" fac parte dintr-o unitate de elită a Marinei SUA.

De asemenea, Esper a stabilit că marinarului în cauză, şeful operaţiunilor speciale, Edward Gallagher, ar trebui să i se permită să-şi păstreze insigna Trident, desemnându-l ca SEAL - punând capăt efectiv eforturilor Marinei de a efectua o evaluare care ar fi putut să-l scoată din unitatea de elită.

Trump, care s-a opus public retragerii insignei lui Gallagher a declarat pe Twitter: "Eddie se va retrage paşnic cu toate onorurile pe care le-a câştigat, inclusiv Trident Pin-ul său".

SEAL-ul a fost achitat de un juriu militar, în iulie, pentru uciderea unui luptător al reţelei Stat Islamic capturat şi rănit în Irak, prin înjunghiere în gât, dar l-a condamnat pentru că s-a pozat ilegal cu cadavrul deţinutului. Aceasta a dus la retrogradarea sa în grad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
marină,
apărare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici