Secretarul american al Apărării va discuta cu aliaţii SUA din Asia despre criza nord-coreeană

James Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că va discuta cu aliaţii asiatici ai Statelor Unite despre criza provocată de ameninţările "necugetate" ale Phenianului, în cursul unui turneu de o săptămână în Asia, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

571 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării va discuta cu aliaţii SUA din Asia despre criza nord-coreeană

Secretarul american al Apărării va discuta cu aliaţii SUA din Asia despre criza nord-coreeană

Turneul oficialului american, care va cuprinde vizite în Filipine, Tailanda şi Coreea de Sud, are loc cu doar câteva săptămâni înainte de prima vizita în Asia a preşedintele SUA, Donald Trump.

Mattis va participa la reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor din cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), ce va avea loc în Filipine. Ulterior, oficialul american se va deplasa la Seul pentru discuţii pe teme de securitate.

"Voi discuta cu omologii mei; vom discuta despre criza regională de securitate generată de provocările necugetate ale Coreei de Nord, dar şi despre respectul nostru pentru valori comune, precum ar fi integritatea teritorială şi suveranitatea statelor, libertatea de navigaţie în apele internaţionale istorice şi comerţul echitabil şi reciproc", a declarat Mattis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici