Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Oleksii Danilov: Rusia are rachete pentru încă 3-4 atacuri în masă asupra Ucrainei înainte de a-şi epuiza stocurile

Rusia are suficiente stocuri de rachete pentru încă trei-patru atacuri de amploare asupra Ucrainei, dar apoi va rămâne „complet fără rachete”, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, într-un interviu pentru Ukrainska Pravda publicat luni.

7619 afișări
Imaginea articolului Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Oleksii Danilov: Rusia are rachete pentru încă 3-4 atacuri în masă asupra Ucrainei înainte de a-şi epuiza stocurile

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Oleksii Danilov: Rusia are rachete pentru încă 3-4 atacuri în masă asupra Ucrainei înainte de a-şi epuiza stocurile

Danilov declară că „ei (ruşii) au depăşit deja limita (a cantităţii de rachete) pe care, conform reglementărilor, ar fi trebuit să o păstreze, şi au depăşit-o cu destul de mult timp în urmă”.
 
Danilov mai spune că epuizarea rezervelor de rachete este „inacceptabilă” pentru militari, deoarece aceştia „pot avea provocări complet diferite şi trebuie să lase cel puţin o rezervă”.
 
Cu toate acestea, Rusia are „mai mult sau mai puţin suficiente” rachete S-300 în arsenalul său pentru a continua să lovească oraşele ucrainene, a declarat Danilov pentru Ukrainska Pravda.
 
Anterior, pe 22 noiembrie, ministrul apărării Oleksii Reznikov a declarat că Rusia a folosit cea mai mare parte a arsenalului său de rachete de înaltă precizie pentru a ataca Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Reznikov, Moscova mai avea atunci în stoc 119 rachete Iskander, faţă de 900 înainte de începerea invaziei la scară largă a Ucrainei, şi 229 de rachete de croazieră Kalibr, faţă de 500 la 23 februarie.
 
Rusia a tras peste 1.000 de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice ucrainene de la începutul lunii octombrie, a declarat şeful operatorului de stat al reţelei ucrainene Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi.
 
În total, Rusia a lansat peste 4.500 de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei la scară largă, la 24 februarie, potrivit preşedintelui Volodymyr Zelensky.
 
Din 10 octombrie, Rusia a declanşat şapte atacuri cu rachete de mare amploare asupra Ucrainei, vizând infrastructura critică şi ucigând zeci de civili.
 
În cel mai recent atac al său, pe 16 decembrie, Moscova a lansat 72 de rachete asupra ţării. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici