Secretarul general al ONU felicită SUA şi Rusia pentru implementarea Tratatului de Reducere a Armamentului Strategic

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, felicită Rusia şi SUA pentru implementarea limitării arsenalului, prevăzută în tratatul START, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Stephane Dujarric, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

243 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU felicită SUA şi Rusia pentru implementarea Tratatului de Reducere a Armamentului Strategic

Secretarul general al ONU felicită SUA şi Rusia pentru implementarea tratatului Noul START

"Secretarul general felicită Statele Unite şi Federaţia Rusă pentru reducerea cu succes a armelor nucleare strategice la nivelul prevăzut în tratatul privind măsurile de limitare a armelor strategice, cunoscut drept Noul START", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat de presă.

"Secretarul General face apel către SUA şi Rusia să se angajeze într-un dialog necesar care să conducă la o reducere şi mai mare a arsenalului", s-a mai arătat în comunicat.

El a subliniat necesitatea continuării eforturilor de dezarmare, în special în situaţia globală actuală "când îngrjiorările globale cu privire la armele nucleare sunt mai ridicate decât în orice perioadă de la Războiul Rece".

Tot luni, ministrul rus de Externe a confirmat că Rusia reafirmă respectarea tratatului START, îndemnând Statele Unite să continue să caute soluţii acceptate de ambele părţi.

Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) oferă Rusiei şi Statelor Unite termen până în februarie 2018 pentru reducerea focoaselor nucleare desfăşurate în teritoriu la nivelul de 1.550.

De asemenea, limitează numărul sistemelor terestre, maritime şi aeriene care pot lansa rachete nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici