Secretul ţării de peste 120 milioane de locuitori de a ţine sub control coronavirusul: „Au făcut un lucru şi l-au făcut bine!"

Purtea măştilor de protecţie în public, atât în spaţiile închise, cât şi cele deschise, ar putea fi elementul esenţial care a ajutat guvernul japonez să ţină epidemia de coronavirus sub control, precizează New York Times.

4021 afișări
Imaginea articolului Secretul ţării de peste 120 milioane de locuitori de a ţine sub control coronavirusul: „Au făcut un lucru şi l-au făcut bine!"

Secretul ţării de peste 120 milioane de locuitori de a ţine sub control coronavirusul: „Au făcut un lucru şi l-au făcut bine!"

 

Aceeaşi sursă, spune că oamenii din Japonia au făcut ceea ce erau demult obşnuiţi să facă şi anume să-şi pună, automat, măştile de protecţie. Pe timpul sezonului gripal, japonezii sunt obişnuiţi să-şi acopere faţa cu măşti chirurgicale pentru a nu-i îmbolnăvi pe ceilalţi.
 
„Japonia este o ţară unde distanţarea socială lasă de dorit, barurile karaoke sunt în continuare deschise iar transportul în comun este arhiplin. Cu toate acestea, japonezii au făcut un lucru şi l-au făcut bine: au purtat măşti”, a declarat Jeremy Howard, cercetător la Universitatea din San Francisco, potrivit New York Times.
 
„Cea mai bună dovadă, din acest punct de vedere, o reprezintă Japonia care, la fel ca şi alte ţări în care oamenii poartă din obişnuinţă măşti de protecţie, a înregistrat un succes în ţinerea epidemiei sub control”, a declarat Akiko Iwasaki, profesor de imunobiologie la Yale.
 
În Japonia s-au înregistrat 17,103 de cazuri cu noul virus, 914 de decese şi 15,079 de pacienţi vindecaţi, potrivit datelor furnizate de worldometeres. Pe 25 mai, niponii au ridicat starea de urgenţă decretată la începutul lunii aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici