Secretul ţării europene cu cele mai puţine decese din cauza COVID-19. Statul se află în aceeaşi zonă cu România

  • Slovacia, stat amplasat în Europa de Est, cu o populaţie de numai 5,5 milioane de oameni
  • La nivel european, ţara are cel mai mic număr de decese raportat la numărul de locuitori
3668 afișări
Imaginea articolului Secretul ţării europene cu cele mai puţine decese din cauza COVID-19. Statul se află în aceeaşi zonă cu România

Secretul ţării europene cu ce cele mai puţine decese din cauza COVID-19. Statul se află în aceeaşi zonă cu România

Pe măsură ce coronavirusul continuă să omoare mii de oameni pe zi, o ţară din Europa a menţinut rata deceselor la o cotă extrem de scăzută, scrie Bloomberg.

Slovacia, stat amplasat în Europa de Est, cu o populaţie de numai 5,5 milioane de oameni, a închis şcolile, magazinele şi frontierele înainte oricărei alte ţări europene, cu excepţia Italiei. Totodată, politicienii şi personalităţile care apar în emisiunile televizate au început să poarte mască mult înainte ca guvernul de la Bratislava să impună acest lucru.

Măsurile au avut un impact important. La şase săptămâni după primul caz confirmat, Slovacia raporta doar 18 decese, iar în prezent se află pe ultimul loc în Europa la numărul de morţi pe cap de locuitor, potrivit datelor colectate de Universitatea John Hopkins şi publicate pe 26 aprilie.

„Viteza de reacţie este esenţială”, a declarat Eva Schernhammer, şeful departamentului de epidemiologie de la Facultatea de Medicină din Viena, pentru Bloomberg. „Este ideal să poţi controla răspândirea epidemiei verificând contacţii fiecărui caz confirmat. Slovacia a făcut ceea ce trebuie”, a mai spus acesta. 
Juraj Droba, administratorul regiunii Bratislava, a decis ca şcolile să fie închise la doar două zile după raportarea primului caz de infectare, cu o săptămână înainte ca decizia să fie luată în restul ţării. În zona capitalei Bratislava este concentrată peste 10% din populaţia ţării.

Totodată, şeful poliţiei slovace, Jan Mikas, a reuşit să izoleze un grup de schiori ce se întorceau din Austria şi să îi trimită în carantină. Aproximativ 60% dintre aceştia au fost testaţi ulterior pozitiv.

Acum, guvernul încearcă să repornească treptat economia. Cu toate astea, oamenii de ştiinţă previn că este prematur să considere bătălia câştigată.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici