Video Secţiile de vot, deschise pentru alegerile legislative din Grecia

Secţiile de vot s-au deschis sâmbătă, la orele 07.00 (07.00 ora României) pe teritoriul Greciei, unde populaţia este chemată să participe la alegerile legislative considerate cruciale pentru reformele economice necesare în această ţară, una dintre cele mai sărace din zona euro, relatează Reuters.

1 afișare

Scrutinul ar putea reflecta nemulţumirea faţă de partidele mari, marcând ascensiunea formaţiunilor mai mici, printre care şi cea de extremă dreapta LA.O.S., aşteptată să intre în Parlament pentru prima oară.

Premierul conservator Costas Caramanlis a convocat alegeri anticipate, convins că performanţele economice ale guvernului său îi vor asigura o victorie uşoară. Dar reacţia lentă a autorităţilor la situaţia de criză generată de incendiile de pădure din vara acestui an, în care au murit 65 de persoane, i-au periclitat şansele.

În alegeri se înfruntă în principal Caramanlis şi liderul socialist Andreas Papandreou, ambii moştenitori ai unor dinastii politice importante, însă sondajele de opinie sugerează că nici unul dintre ei nu va obţine o majoritate semnificativă, alegătorii preferând partidele mai mici.

Peste 9 milioane de alegători sunt înregistraţi pentru vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici