Şedinţa cabinetului israelian de război s-a încheiat. Care este decizia

  • Reuniunea de câteva ore a cabinetului israelian de război s-a încheiat duminică seara.
  • Momentan, Israelul nu a luat o decizie concretă privind modul în care va răspunde atacului Iranului, însă au fost adoptate atât planuri ofensive, cât şi defensive.
  • Cabinetul este hotărât să răspundă, însă nu s-au luat decizii asupra momentului şi a domeniului de aplicare.
4397 afișări
Imaginea articolului Şedinţa cabinetului israelian de război s-a încheiat. Care este decizia

Şedinţa cabinetului israelian de război s-a încheiat. Care este decizia

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că au fost autorizate planuri pentru acţiuni atât ofensive, cât şi defensive, în urma atacului de aseară al Iranului, potrivit Sky News.

,,Hamas şi Iranul vor să aprindă Orientul Mijlociu şi să escaladeze [în] regiune", a declarat Hagari, adăugând că IDF rămâne ,,în alertă maximă" şi ,,evaluează situaţia".

El a afirmat că ,,în ultimele două ore, am aprobat planuri operaţionale atât pentru acţiuni ofensive, cât şi defensive. Vom continua să protejăm statul Israel şi, împreună cu partenerii noştri, vom continua să construim un viitor mai sigur şi mai stabil pentru întregul Orient Mijlociu."

Oficialul a declarat că armata israeliană a fost însărcinată să vină cu opţiuni suplimentare pentru un răspuns.

Separat, un oficial de rang înalt din administraţia Biden a declarat reporterilor că un oficial israelian a spus Statelor Unite că nu caută să escaladeze în mod semnificativ confruntarea cu Iranul, scrie CNN.

,,Cred că Israelul ne-a spus clar că nu caută o escaladare semnificativă cu Iranul. Nu asta este ceea ce caută. Ei caută să se protejeze şi să se apere", a declarat înaltul oficial al administraţiei, potrivit sursei citate.

Anterior, ministrul israelian al cabinetului de război, Benny Gantz, a declarat că Israelul ,,va cere un preţ de la Iran”, însă într-un moment potrivit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici