Sediul din Paris al partidului lui Nicolas Sarkozy, percheziţionat de poliţie

Sediul din Paris al partidului UMP, al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a fost percheziţionat miercuri de poliţie, în cadrul dosarului Bettencourt/Woerth, a anunţat, joi, liderul partidului, Xavier Bertrand.

17 afișări
Imaginea articolului Sediul din Paris al partidului lui Nicolas Sarkozy, percheziţionat de poliţie

Sediul din Paris al partidului lui Nicolas Sarkozy, percheziţionat de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această percheziţie a fost ordonată de Parchetul din Nanterre (de la periferia Parisului), în cadrul unei serii de anchete demarate după divulgarea unor interceptări clandestine realizate la domiciliul lui Liliane Bettencourt, moştenitoarea grupului de cosmetice L'Oreal.

Aceste interceptări l-au pus într-o reală dificultate pe ministrul Muncii, Eric Woerth, cazul transformându-se într-un scandal politico-fiscal vizând conflicte de interese, trafic de influenţă şi finanţări politice.

Eric Woerth, fost ministru al Bugetului, era în 2007 şi trezorierul campaniei lui Nicolas Sarkozy pentru alegerile din 2007. Liliane Bettencourt, care finanţa cu regularitate partidul UMP, a angajat-o pe soţia lui Woerth.

O sursă din cadrul poliţiei a confirmat faptul că brigada financiară a poliţiei judiciare a efectuat această percheziţie la cererea procurorului din Nanterre, Philippe Courroye.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici