Sediul filialei din Guerrero a partidului de guvernământ din Mexic, incendiat de protestatari

Manifestanţi au incendiat marţi sediul din Guerrero, în sudul Mexicului, al partidului de guvernământ PRI, în cursul unui nou protest violent survenit după ce membri ai cartelului Guerreros Unidos au recunoscut masacrarea celor 43 de studenţi dispăruţi la sfârşitul lui septembrie.

114 afișări
Imaginea articolului Sediul filialei din Guerrero a partidului de guvernământ din Mexic, incendiat de protestatari

Sediul filialei din Guerrero a partidului de guvernământ din Mexic, incendiat de protestatari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin cinci persoane au fost rănite - trei poliţişti şi doi jurnalişti -, potrivit Protecţiei Civile. Printre jurnaliştii răniţi figurează un fotograf al AFP, Jesus Guerrero.

O mie de studenţi ai şcolii normale în care studiau cei 43 de dispăruţi şi profesori s-au mobilizat, înarmaţi cu pietre, bastoane şi cocteiluri Molotov, la Chilpancigo, capitala statului Guerrero.

Protestele violente se succed în Mexic după ce ministrul Justiţiei a anunţat vineri că cei 43 de studenţi, daţi dispăruţi pe 26 septembrie, au fost, probabil, masacraţi de membri ai unui grup de crimă organizată.

Luni, o manifestaţie, în cursul căreia 19 poliţişti au fost răniţi, a blocat timp de trei ore aeroportul internaţional al oraşului turistic Acapulco (sud), antrenând anularea zborurilor a trei companii.

Cei 43 de studenţi ai şcolii normale Ayotzinapa au dispărut pe 26 septembrie, în timp ce colectau fonduri în orăşelul Iguala. Autocarul lor a fost atacat de poliţia locală, susţinută de membri ai cartelului Guerreros Unidos. Acest atac s-a soldat cu şase morţi, printre care şi trei studenţi.

Mai mulţi membri ai cartelului Guerreros Unidos, arestaţi în urma acestui atac, au dezvăluit că i-au asasinat pe studenţi, după care le-au ars cadavrele timp de 14 ore şi au aruncat resturile într-un râu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici