Şef-adjunct al mişcării Hamas: Nu există un acord de prelungire a armistiţiului în Fâşia Gaza

Şeful-adjunct al mişcării Hamas, Moussa Abu Marzouk, a afirmat miercuri că nu există un acord privind prelungirea cu 72 de ore a armistiţiului cu Israel în Fâşia Gaza, care expiră vineri.

280 afișări
Imaginea articolului Şef-adjunct al mişcării Hamas: Nu există un acord de prelungire a armistiţiului în Fâşia Gaza

Israelul acceptă prelungirea pe termen nelimitat a armistiţiului în Fâşia Gaza - surse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există un acord pentru prelungirea armistiţiului", a scris Abu Marzouk pe contul său de Twitter.

Moussa Abu Marzouk face parte din delegaţia palestiniană care participă la negocierile indirecte care se desfăşoară cu Israel, la Cairo.

Israelul acceptă prelungirea necondiţionată, pe termen nelimitat, a armistiţiului instituit de marţi în Fâşia Gaza, anunţă un oficial israelian citat de AFP.

"Israelul nu vede nicio problemă în prelungirea armistiţiului pe termen nelimitat", a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului, precizând că acordul de încetare a focului poate fi prelungit fără limită de timp.

Israelul a suspendat de marţi operaţiunile în Fâşia Gaza, după 30 de zile de confruntări armate soldate cu cel puţin 1.800 de morţi de partea palestiniană. De partea israeliană, bilanţul este de 68 de morţi, inclusiv 65 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici