Şeful Agenţiei pentru Energie Atomică va merge la centrala nucleară Zaporojia: situaţia este gravă

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a ONU va merge din nou la centrala nucleară Zaporojia din Ucraina pentru a analiza „situaţia gravă de securitate", potrivit Sky News.

722 afișări
Imaginea articolului Şeful Agenţiei pentru Energie Atomică va merge la centrala nucleară Zaporojia: situaţia este gravă

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a ONU va vizita săptămâna viitoare centrala din sud-estul Ucrainei.

Rafael Grossi va merge pentru a evalua ceea ce agenţia a descris ca fiind o "situaţie gravă de securitate" la unitatea ocupată de forţele ruseşti.

Pericolele legate de siguranţa nucleară şi de securitate de acolo sunt „mult prea evidente", scrie într-un comunicat al agenţiei ONU.

Zaporojia, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa, se află sub control rusesc din martie 2022.

Bombardamentele din apropierea centralei au provocat temeri privind un dezastru nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici