Şeful diplomaţiei UE îi cere lui Joe Biden să preia conducerea globală a luptei împotiva COVID-19

  • Lumea are nevoie de conducerea americană în lupta împotriva COVID-19, a declarat un diplomatul de vârf al UE pentru Reuters, îndemnând preşedintele ales al SUA, Joe Biden să intensifice
  • Având în vedere că ţările bogate contractează cu mult mai multe doze de vaccinuri împotriva coronavirusului decât cele mai sărace, şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că revine Statelor Unite să-şi recapete locul ca „motor al lumii” şi să ajute.
3317 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei UE îi cere lui Joe Biden să preia conducerea globală a luptei împotiva COVID-19

Şeful diplomaţiei UE îi cere lui Joe Biden să preia conducerea globală a luptei împotiva COVID-19

„Lumea se va confrunta în acest an cu una dintre cele mai mari provocări, vaccinarea largă a populaţiei. Acest lucru va necesita multă solidaritate, multă cooperare şi destul de multe resurse ”, a declarat Borrell pentru Reuters într-un interviu.

"Aceasta este prima criză globală în care conducerea americană a lipsit şi lumea are nevoie de conducerea americană", a spus Borrell, angajând sprijinul UE pentru Washington.

Borrell a propus, de asemenea, reconstruirea legăturilor transatlantice după era Trump, descriind abordarea sa „America First” ca fiind o guvernare pe Twitter.

„Doar cu două lucruri, SUA revenind la acordul privind clima şi refacerea acordului nuclear cu Iranul, lumea va fi mult mai bună şi mai sigură”, a spus el în ultima zi a lui Trump ca preşedinte.

Borrell a enumerat alte probleme în care Washingtonul şi Bruxelles-ul ar putea aduce schimbări, inclusiv în modelarea reglementării digitale, precum şi China.

El a apărat decizia UE de a conveni un pact de investiţii cu Beijingul la sfârşitul lunii decembrie, înainte ca Biden să preia funcţia, spunând că nu ar trebui privit ca o victorie diplomatică din partea Chinei.

„Nu suntem într-o rivalitate permanentă cu China. Suntem în acelaşi timp parteneri, trebuie să împărtăşim, să lucrăm împreună”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici