Şeful Hezbollah afirmă că grupul „nu poate rămâne tăcut” după uciderea liderului Hamas

Şeful Hezbollah din Liban a declarat miercuri că „nu poate rămâne tăcut” după uciderea şefului adjunct al Hamas la Beirut, scrie Reuters.

949 afișări
Imaginea articolului Şeful Hezbollah afirmă că grupul „nu poate rămâne tăcut” după uciderea liderului Hamas

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a spus că gruparea sa „nu poate rămâne tăcută" în urma uciderii lui Arouri, pe care a numit-o „o crimă periculoasă majoră”, deşi nu a făcut ameninţări concrete de acţiune împotriva Israelului.

Nasrallah a declarat că nu va exista „nicio regulă" pentru luptele Hezbollah, dacă Israelul va lansa un război total împotriva Libanului.

„Oricine se gândeşte la un război cu noi, într-un singur cuvânt, va regreta. Dacă se lansează un război împotriva Libanului, atunci interesele naţionale ale Libanului ne cer să ducem războiul până la capăt”, a afirmat el.

Hezbollah, un aliat al Hamas, a fost implicat în schimburi aproape zilnice de bombardamente cu Israelul peste graniţa sudică a Libanului de la începutul războiului din Gaza.

Arouri, în vârstă de 57 de ani, care locuia în Beirut, a fost primul lider politic de rang înalt al Hamas care a fost asasinat în afara teritoriilor palestiniene de când Israelul a început ofensiva împotriva grupării islamiste, ca răspuns la atacurile din 7 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici