Şeful ONU, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina: „Viaţa este un iad pentru poporul ucrainean”

Secretarul general al ONU, António Guterres, s-a adresat unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pentru a marca aniversarea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina.

269 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina: „Viaţa este un iad pentru poporul ucrainean”

Şeful ONU, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina: „Viaţa este un iad pentru poporul ucrainean”

Guterres spune că în urmă cu un an a luat parte la consiliu şi a îndemnat "în numele umanităţii" să nu permită "ceea ce ar putea fi cel mai grav război de la începutul secolului" în Europa.
 
Invazia Rusiei în Ucraina este o încălcare "flagrantă" a Cartei ONU şi a dreptului internaţional, spune el.
 
Aceasta a declanşat distrugeri pe scară largă şi atacuri de strămutare asupra civililor şi a infrastructurii civile şi, bineînţeles, multe victime şi suferinţe teribile, potrivit The Guardian.
 
El spune că biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a documentat zeci de cazuri de violenţă sexuală împotriva bărbaţilor şi femeilor legate de conflict.
 
Au fost documentate, de asemenea, încălcări grave ale dreptului internaţional umanitar şi ale drepturilor omului împotriva prizonierilor de război şi sute de cazuri de dispariţii forţate şi de detenţii arbitrare ale civililor.
 
Anul trecut a fost un "iad viu" pentru poporul ucrainean, spune el, adăugând că mai mult de jumătate dintre copiii ucraineni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici