Şeful Poliţiei din Scoţia recunoaşte rasismul şi elementele de discriminare

„Contaminarea” cu rasism şi cu elemente discriminatorii din cadrul forţelor de poliţie din Regatul Unit se extinde în Scoţia.

297 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei din Scoţia recunoaşte rasismul şi elementele de discriminare

Şeful Poliţiei din Scoţia recunoaşte rasismul şi elementele de discriminare

După scandalurile din Metropolitan Police din Londra (cunoscută în mod obişnuit ca Scotland Yard, în amintirea adresei vechiului său sediu), acum a venit rândul celor din Police Scotland să-şi recunoască hibele.

Police Scotland este o forţă teritorială scoţiană a cărei coordonare politică depinde nu de guvernul central britanic, ci de cel local din Edinburgh.

Un raport recunoscut de conducerea instituţiei scoate la iveală puncte negative. Comandantul Iain Livingstone a recunoscut, în baza acestui document, că există elemente de „rasism şi discriminare instituţională” în cadrul forţei pe care o conduce.

Elemente care „pe bună dreptate stârnesc mare îngrijorare în societate şi care trebuie abordate cu rigoare şi toleranţă zero”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici