Şeic din Emiratele Arabe Unite, acuzat de implicare în torturarea a peste 25 de persoane

Avocaţi americani afirmă că deţin înregistrări video care arată că şeicul Issa bin Zayed al-Nahyan este implicat în torturarea altor 25 de persoane, la o săptămână după ce acesta a fost acuzat de agresarea unui om de afaceri afgan, relatează The Observer în ediţia electronică.

139 afișări
Imaginea articolului Şeic din Emiratele Arabe Unite, acuzat de implicare în torturarea a peste 25 de persoane

Şeic din Emiratele Arabe Unite, acuzat de implicare în torturarea a peste 25 de persoane

Şeicul este anchetat în prezent în Emiratele Arabe Unite (EAU) după apariţia unei înregistrări în care acesta pare să tortureze un comerciant afgan de cereale, care l-ar fi înşelat. Cazul aduce prejudicii grave statului, care a încercat să dezvolte relaţii cu politicieni occidentali prosperi, universităţi şi organizaţii, în încercarea de a-şi crea o aură de toleranţă şi moderaţie. Cel mai neplăcut aspect în acest caz este implicarea unui poliţist şi impunitatea cu care accţiona şeicul, care este înrudit cu membrii influenţi ai familiei regale din Abu Dhabi.

Avocaţii omului de afaceri american Bassam Nabulsi, care au scos caseta din Emirate, au trimis o scrisoare ministrului de Justiţie din Abu Dhabi. "Am un film de peste două ore care demonstrează implicarea şeicului Issa în torturarea a peste 25 de persoane", dintre care unele par să fie imigranţi sudanezi, scrie Anthony Buzbee din Texas.

"Am de asemenea acces la cel puţin trei martori, care vor depune mărturie că brutalitatea de care dă dovadă şeicul Issa în imagini face parte dintr-un comportament tipic (...). Pot aduce martori care au participat la mai multe sesiuni de tortură ale şeicului", continuă Buzbee în scrisoarea sa.

Caseta a apărut în timpul unui caz în justiţie, intentat în America de Nabulsi, fost partener de afaceri al şeicului Issa, care pretinde că a fost la rândul său torturat în Emiratele Arabe Unite şi că prima casetă a fost înregistrată de fratele său, la ordinele şeicului, căruia îi făcea plăcere să vizioneze imaginile ulterior.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici