Senatorul american, reţinut la aeroportul din Hong Kong pentru că avea un pistol, a fost achitat

Senatorul american, reţinut pe 21 octombrie pe aeroportul din Hong Kong pentru că avea un pistol în bagaje, a fost achitat pentru posesie ilegală de arme de foc de un judecător.

482 afișări
Imaginea articolului Senatorul american, reţinut la aeroportul din Hong Kong pentru că avea un pistol, a fost achitat

Un tribunal din Hong Kong l-a achitat pe senatorul american Jeff Wilson de deţinere ilegală a unei arme de foc, potrivit Reuters.

Wilson, membru al Senatului statului Washington din partea Partidului Republican, a fost arestat în Hong Kong la 21 octombrie, când a sosit la aeroport cu un pistol în bagajul de mână. Politicianul a spus că nu şi-a dat seama că a împachetat pistolul în servietă în timp ce el şi soţia sa plecau într-o vacanţă de cinci săptămâni în Asia de Sud-Est.

Judecătorul principal din Hong Kong, Don So, l-a achitat pe Wilson şi l-a obligat să plătească o taxă de 2.000 de dolari HKD (256 de dolari americani). De asemenea, sentinţa îl obligă pe Jeff Wilson să se angajeze într-o bună conduită şi să păstreze pacea timp de doi ani.

So a susţinut că a ajuns la concluzia că Wilson nu a încălcat legea în mod deliberat.

„Nu este prima dată când a venit în Hong Kong sau în China, el a fost delegat comercial în Hong Kong şi China. El ar fi trebuit să ştie că controlul în Hong Kong şi China este strict", a prrcizat judecătorul So.

Infracţiunea pentru care senatorul american a fost judecat poate fi pedepsită cu până la 14 ani de închisoare şi o amendă de peste 12.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici