Senatul american deblochează 612,5 miliarde de dolari pentru bugetul apărării din 2009

Senatul american a aprobat miercuri, prin majoritate de voturi, un proiect de lege care stabileşte un buget de 612,5 miliarde de dolari destinat sectorului apărării pentru anul fiscal 2009, din care 70 de miliarde de dolari sunt alocate operaţiunilor din Irak şi Afganistan.

17 afișări
Imaginea articolului Senatul american deblochează 612,5 miliarde de dolari pentru bugetul apărării din 2009

Senatul american deblochează 612,5 miliarde de dolari pentru bugetul apărării din 2009 (Imagine: Mediafax/AFP)

Aprobat într-un raport de 88 la opt de voturi favorabile, proiectul alocă 103,9 miliarde de dolari pentru achiziţiile militare, cu 1,2 miliarde mai mult decât ceruse preşedintele George W. Bush. Liderul american a cerut Congresului alocarea a 611,1 miliarde pentru bugetul apărării.

Textul prevede însă fonduri mai reduse decât solicitase liderul de la Casa Albă pentru programele militare destinate apărării antirachetă.

Potrivit noului buget, o mare parte din costurile destinate reconstrucţiei Irakului au fost redistribuite capitalei irakiene.

Proiectul de lege aprobat de Senat trebuie acum armonizat cu cel adoptat la 22 mai de Camera Reprezentanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici