Senatul italian a adoptat pachetul de măsuri solicitat de Uniunea Europeană

Senatul italian a adoptat vineri măsurile financiare promise Uniunii Europene pentru reducerea deficitului şi relansarea economiei, proiectul de amendare a Legii stabilităţii urmând să fie trimis în Camera Deputaţilor, unde va fi dezbătut sâmbătă.

150 afișări
Imaginea articolului Senatul italian a adoptat pachetul de măsuri solicitat de Uniunea Europeană

Senatul italian a adoptat pachetul de măsuri solicitat de Uniunea Europeană (Imagine: Shutterstock)

După adoptarea acestor măsuri, premierul Silvio Berlusconi ar urma să demisioneze şi să fie înlocuit de fostul comisar UE Mario Monti.

Senatul a adoptat aceste măsuri cu 156 de voturi pentru, 12 împotrivă şi o abţinere. Senatorii Partidului Democrat (de opoziţie) şi cei ai celui de-al Treilea Pol (de dreapta) nu au participat la vot.

Pachetul de măsuri prevede cedarea unora dintre activele publice, liberalizarea serviciilor publice, creşterea vârstei de pensionare la 67 de ani începând din 2026, simplificarea procedurilor administrative, măsuri fiscale pentru stimularea angajării tinerilor şi femeilor, deduceri fiscale pentru proiectele de infrastructură şi salarii compensatorii pentru funcţionarii publici care vor fi disponibilizaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici