Senatul SUA a aprobat o lege care majorează semnificativ costul vizelor pentru muncitorii străini

Senatul american a aprobat un proiect de lege care majorează semnificativ costul vizelor pentru muncitorii străini calificaţi, iar intrarea în vigoare a prevederilor ar da o lovitură puternică în special companiilor indiene din domeniul tehnologiei care trimit anual în SUA mii de angajaţi.

23 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA a aprobat o lege care majorează semnificativ costul vizelor pentru muncitorii străini

Senatul SUA a aprobat o lege care majorează semnificativ costul vizelor pentru muncitorii străini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura face parte dintr-un proiect privind securitatea frontierelor, aprobat de senatori joi seara, înainte de pauza parlamentară din luna august, relatează Wall Street Journal.

Potrivit documentului, companiile cu operaţiuni în SUA care au peste 50% dintre angajaţi proveniţi din străinătate trebuie să plătească pentru fiecare mai multe mii de dolari sub formă de taxe de viză.

Som Mittal, preşedintele companiei indiene de tehnologie Nasscom, a declarat că firmele indiene ar putea înregistra o creştere de 200-250 milioane de dolari a costurilor anuale cu forţa de muncă, dacă proiectul va deveni lege.

Proiectul trebuie să fie discutat şi în Camera Reprezentanţilor, iar companiile indiene intenţionează să facă o campanie de lobby puternică împotrivă.

Mittal a arătat că toate companiile indiene mari din sectorul tehnologiei vor fi afectate de majorarea acestor taxe, inclusiv Wipro, Infosys Technologies şi Tata Consultancy Services.

Companii americane mari precum Microsoft şi Intel nu vor avea astfel de probleme, întrucât angajaţii străini folosiţi reprezintă sub 50% din forţa lor de muncă.

Problema vizelor riscă să devină un subiect sensibil în discuţiile dintre India şi Statele Unite, în condiţiile în care preşedintele Obama urmează să facă în noiembrie o vizită la New Delhi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici