Senatul SUA confirmă în funcţie şapte membri ai echipei lui Obama

Senatul american a confirmat marţi în funcţie şapte membri ai echipei preşedintelui Barack Obama, printre care şi secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano.

20 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA confirmă în funcţie şapte membri ai echipei lui Obama

Secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votul Senatului este indispensabil pentru a permite persoanelor desemnate de Barack Obama să îşi preia funcţiile. Obama a depus jurământul marţi pe treptele Capitoliului din Washington, devenind primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite.

În afară de Napolitano, sunt confirmaţi în funcţiile lor: laureatul premiului Nobel pentru Pace, Steven Chu, secretar pentru Energie; Ken Salazar, secretar pentru Afaceri Interne, care se va ocupa în special de parcurile naţionale; Eric Shinseki, secretar pentru Afacerile Veteranilor; Tom Vilsack, secretar pentru Agricultură şi Peter Orszag, director al bugetului la Casa Albă.

Votul foarte aşteptat privind confirmarea lui Hillary Clinton în funcţia de secretar de Stat va avea loc miercuri, potrivit unei surse apropiate democraţilor.

Citeşte şi

Barack Obama, pentru prima dată la Casa Albă în calitate de preşedinte

Barack Obama, al 44-lea preşedinte american

Discursul lui Barack Obama

Michelle Obama îmbrăcată de creatoarea cubaneză Isabel Toledo

Obama a sosit la Casa Albă, unde se va întâlni cu Bush

BIO: Barack Obama, primul politician de culoare devenit preşedintele SUA

BIO: Michelle Obama, prima femeie de culoare la Casa Albă

BIO: Joe Biden, un veteran al politicii, devine vicepreşedintele SUA

GALERIE FOTO - Barack Obama, învestit în funcţia de preşedinte al SUA

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici