Sentinţă maximă pentru două femei transgender arestate în Camerun. Shakiro şi Patricia sunt acuzate de „tentativă de homosexualitate”

  • Marţi, un tribunal din Camerun a condamnat două femei transgender la cinci ani de închisoare.
  • Printre acuzaţii se numără şi „tentativa de homosexualitate”.
  • Cele două femei au fost arestate într-un restaurant, cauza oficială fiind vestimentaţia lor.
1742 afișări
Imaginea articolului Sentinţă maximă pentru două femei transgender arestate în Camerun. Shakiro şi Patricia sunt acuzate de „tentativă de homosexualitate”

O persoană publică din Camerun, cunoscută pe reţelele de socializare sub numele de Shakiro şi în acte drept Loic Njeukam, a fost arestată pe 8 februarie, alături de o altă femeie transgender, numită Patricia (în acte - Roland Mouthe).

Potrivit surselor judiciare citate de Reuters, inculpatele au primit pedeapsa maximă de cinci ani de închisoare şi amenzi în valoare de aproape 400 de dolari. Pe lângă „tentativa de homosexualitate”, acestea au fost condamnate pentru indecenţă în spaţiul public şi probleme de identificare.

„Este o decizie politică”, consideră Alice Nkom, una dintre reprezentantele legale ale celor două femei. Aceasta promite că va face apel. „Yaounde (guvernul central n.r.) spune că astfel de oameni nu trebuie să aducă homosexualitatea în Camerun."
 
Până acum, autorităţile nu au comentat situaţia şi nu au răspuns solicitării Reuters.
 
Camerun este una din cele peste 30 de ţări africane în care relaţiile homosexuale sunt ilegale. De-a lungul timpului, mai multe persoane au fost condamnate la închisoare pentru presupusa lor homosexualitate.
 
Human Rights Watch a declarat luna trecută că acţiunile împotriva lui Shakiro şi Patricia par să facă parte dintr-un curent de intensificare a acţiunilor poliţiei împotriva minorităţilor sexuale.
 
Din luna mai a anului trecut, 53 de persoane au fost arestate în raiduri împotriva organizaţiilor pentru lupta anti HIV şi SIDA. Unele dintre acestea acuză că au fost hărţuite, supuse la violenţă şi la „examinări anale forţate”, a declarat organizaţia pentru drepturile omului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici