Serbia începe relaxarea după cele mai aspre restricţii din toată Europa. Nimeni nu a avut voie afară de Paşte

  • Serbia a impus restricţii dintre cele mai dure cu ocazia sărbătorilor de Paşte
  • Autorităţile au anunţat o fereastră de 84 de ore în care ieşirea din casă este interzisă
  • De marţi, sârbii vor începe să redeschidă micile afaceri, atelierele de mecanică, magazinele cu mărfuri tehnice şi şantierele de construcţii
3672 afișări
Imaginea articolului Serbia începe relaxarea după cele mai aspre restricţii din toată Europa. Nimeni nu a avut voie afară de Paşte

Serbia începe relaxarea după unele dintre cele mai aspre restricţii din toată Europa. Nimeni nu a avut voie afară de Paşte

Serbia a impus restricţii dintre cele mai dure pentru a evita răspândirea coronavirusului în weekendul în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos. Timp de 84 de ore, de joi seara şi până marţi dimineaţă, circulaţia pe străzi a fost şi mai aspru restricţionată.
 
Preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat, însă, că de marţi măsurile se vor relaxa.
 
Începând de marţi, restricţiile de circulaţie vor începe de la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât până acum, şi vor dupa până la 05:00 AM.
 
Tot de marţi, persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor avea voie să iasă din izolarea care le-a fost impusă la jumătatea lunii martie şi vor putea face scurte plimbări în zilele de luni, miercuri şi vineri.
 
Micile magazine, serviceurile auto, curatatoriile, magazinele de mărfuri tehnice şi şantierele de construcţii vor începe treptat să îşi reia activitatea.
 
Magazinele cu o suprafaţă de până în 300 metri pătraţi vor primi OK-ul autorităţilor pentru redeschidere dupa 27 aprilie.
 
Dacă numărul cazurilor diagnosticate se va menţine pe linia actuală, treptat Serbia va redeschide saloanele de coafura şi sălile de sport. Data preconizată este 4 mai.
 
5.994 cazuri de îmbolnăvire şi 117 decese a raportat Serbia până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici