Serbia solicită CoE să sprijine un compromis în dosarul Kosovo

Premierul sârb Voislav Koştuniţa a făcut apel la Consiliul Europei (CoE) să sprijine adoptarea unui "compromis democratic" în criza privind viitorul statut al provinciei Kosovo, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Serbia solicită CoE să sprijine un compromis în dosarul Kosovo

Serbia solicită CoE să sprijine un compromis în dosarul Kosovo

"Este firesc, luând în considerare faptul că procesul de negocieri este în curs de derulare, ca noi să discutăm deschis în cadrul celei mai vechi instituţii europene şi, sunt convins, să sprijinim împreună o soluţie democratică şi de compromis", a declarat marţi premierul sârb, la Strasbourg.

El a adăugat că "Serbia este, într-adevăr, angajată fără nici o rezervă în eforturile de adoptare a unei soluţii democratice care să aibă la bază cele trei principii fundamentale ale Europei - drepturile omului, democraţia şi statul de drept".

"Propunerea Serbiei, pe care am prezentat-o la (negocierile de la) New York, este că suntem dispuşi să acordăm minorităţii naţionale albaneze statutul celei mai favorizate minorităţi naţionale din lumea contemporană", a adăugat Koştuniţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici