Serghei Lavrov: Deschiderea unui consulat rus în Transnistria nu înseamnă recunoaşterea independenţei

Deschiderea unui consulat rus pe teritoriul Transnistriei nu reprezintă o încercare a Moscovei de recunoaştere a independenţei acestei regiuni a Republicii Moldova, dă asigurări Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

227 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Deschiderea unui consulat rus în Transnistria nu înseamnă recunoaşterea independenţei

Serghei Lavrov (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Le-am explicat colegilor moldoveni că deschiderea consulatului nu trebuie considerată drept o recunoaştere a Transnistriei", a anunţat Lavrov după întrevderea pe care a avut-o la Moscova cu omologul său ucrainean, Leonid Kojara.

Lavrov a precizat că Moscova s-a adresat direct Guvernului moldovean pentru a solicita concursul acestuia în deschiderea consulatului pe teritoriul Transnistriei.

"Nu sunt puţini cetăţeni ruşi în Transnistria, de aceea este nevoie de servicii consulare", a spus Lavrov, citat de pagina online a RIA Novosti.

Conform şefului diplomaţiei ruse, deschiderea unui consulat rus în Transnistria nu intră în contradicţie deloc cu poziţiile Moscovei şi Kievului, care pledează pentru soluţionarea conflictului transnistrean prin respectarea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi regimului constituţional din Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici